Ditmaal spreek ik met de veelzijdige kunstenaar, fotograaf en schrijver Jan Hoek over zijn missie om alle grenzen in de wereld van de kunst weg te nemen. Jan Hoek zet zich met hart en ziel in voor kunstenaars met een beperking, met een psychiatrische achtergond of daklozen-achtergrond. Hij gelooft sterk dat ‘in een wereld waarin iedereen afwijkt, iedereen ook weer normaal wordt.’

Op 21 juni organiseren No Limits! Art Castle, de organisatie van Jan Hoek, en De Balie een bijzondere avond waarop kunstenaars met een beperking centraal staan. Deze kunstenaars noemen zichzelf steeds vaker “Crips,” en deze avond staat volledig in het teken van het doorbreken van grenzen in de kunstwereld. Het is een krachtig initiatief dat ons uitnodigt om de kunstwereld te “crippen” en te herdefiniëren.

De Museoloog is een podcast waarin Arnoud Odding in gesprek gaat met mensen die musea in beweging brengen. Denkers en doeners, curatoren en onderzoekers komen aan het woord en delen hun passie en visie. Ontdek wat ze doen, wat ze belangrijk vinden en vooral waarom. De Museoloog biedt een zeldzame inkijk in de beweeglijke wereld van musea en de mensen die deze wereld vormgeven.

Publicatiedatum: 15 juni 2023