Na zijn studie aan de AKI in Enschede en de Rijksacademie in Amsterdam groeit Kees de Groot uit tot een van de pioniers op het gebied van multimediale kunst in Nederland. Hij exposeert in het Stedelijk Museum en neemt deel aan grote tentoonstellingen zoals Century 87. Echter, zijn carrière neemt een onverwachte wending wanneer hij besluit jong talent te gaan ondersteunen. Daarna richt hij het Gogbot Festival op, een evenement dat de grenzen verkent van technologie, kunst en samenleving. Ondanks diverse confrontaties met stads- en andere bestuurders blijft Kees volharden en zijn festival maakt nu zelfs deel uit van de nationale basisinfrastructuur – “exploring the cutting edge of technology, art and society”.

Twee jaar voor zijn afscheid bij Gogbot, begint Kees zijn meest recente initiatief: het ‘Museum of the Future’. Hiermee wil hij zijn droom verwezenlijken om kunst, tentoonstellingen, technologie, feesten en uitgaan met elkaar te verbinden. De unieke Kees de Groot vertelt over zijn droom hoe dat allemaal bij elkaar komt in zijn ‘Museum of the Future’.

De Museoloog is een podcast-serie waarin Arnoud Odding praat met mensen die musea in beweging brengen, met denkers en doeners, met curatoren en onderzoekers. Over wat ze doen, wat ze belangrijk vinden en waarom.  De Museoloog biedt een zeldzame inkijk in de beweeglijke wereld van musea en de mensen die deze wereld vormgeven.