Paulo Martina is de koning van de regionale musea. Hij was directeur van Museum Dr8888 in Friesland, van Museum Bommel van Dam in Venlo en nu alweer ruim een jaar van de Stedelijke musea in Zutphen. En overal waar hij werkt laat hij zijn sporen na. Binnen het jaar haalde hij de landelijke pers met zijn steun aan het initiatief voor een nieuw provinciaal Gelders museum. 

Paulo heeft de tijdgeest mee. Zeker na de laatste provinciale en landelijke verkiezingen heeft de politiek meer aandacht voor de regio. Waar de geschiedenis van Nederland toch vooral de geschiedenis van Holland was daar is nu meer aandacht voor andere regionale geschiedenissen. Die regionale verhalen geven kleur aan het nationale verhaal en aan de Europese geschiedenis. Zo wil Paulo Martina de geschiedenis dichterbij brengen.

Luister naar het verhaal van een museumdirecteur, met wortels op Curaçao, die de komende tijd twaalf provinciale museumplannen mag beoordelen als voorzitter van de Museumcommissie voor de Raad voor Cultuur!

De Museoloog is een podcast waarin Arnoud Odding spreekt met mensen die musea in beweging brengen. Over wat ze doen, wat ze belangrijk vinden en waarom. 

Schrijf je in voor inspirerende verhalen van mensen die musea in beweging brengen

Veranderen... Hoe dan? Lees het in De Museoloog: